Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.906
|
čitano: 18.306.159
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Auti - ultimativna tema
Danny_HR kaže...

Po tome postoji razlika u voznim svojstvima, ne?

Postoji, zato kad gledaš test neke gume, gledaš za točno svoju dimenziju kako bi dobio nekakvu predodžbu o gumi, budući da i dalje sve te testove treba uzet sa zrnom soli, jer nerijetko je dokazano da odnosi između prehvaljenih i obično preskupih guma top proizvođača i neke fulde, klebera, uniroyala i sl. iz mid segmenta nisu ni približno tako drastični u korist ovih 'boljih' proizvođača kako to testovi prikazuju. Kak kaže stara narodna, para vrti gdje burgija neće....

15 godina
neaktivan
drahic kaže...

Steta-ne steta. To je auto. Odavno sam prestao razmisljat o svemu  tome i shvatio da sam ja vlasnik auta a ne on mene.

zato ja odbijam spustiti svoj auto, iako me ljudi špotaju zbog toga na svakom koraku.

vozio sam auto sa gewindama, zabijen u pod par godina. zasiti se čovjek. a baš kao što kažeš, naučiš svaku rupu na cesti, a naučiš i bolje gledati cestu.

ali najbolje mi je ovo.. imaš 40 profil gume, mora da ti izbija bubrege.. to je još jedan od onih narodnih mitova.

na mome autu se gotovo ne primjeti razlika između 45 profila na ljetnima i 65 profila na zimuljama. mislim primjeti se, ali nije drastična razlika.

80-90% upijanja neravnina odrade amortizeri, a ne guma.

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Neznam dali sam se ja toliko naucio ali nije tolika drama.. 

Naravno,osjeti se kad sa ljetnih 18  predem na zimske 205/55/16.

Nekad znam bit lud,jer moram izbjegavat te sve rupčage po gradu i usporavat a neda mi se. 

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

hihihi ... ma meni je još više išlo na živce kaj sam selene mijenjao valjda svakih 3 mjeseca, pa onda svaki put na špur, pa auto stalno zvekeće i sve se trese, pa još na sve to dizel {#}

sada me ne hebu ni pružni prijelazi, ni ležeći, ni rupe.. peri-deri bez razmišljanja. honda me razmazila, u sada već skoro 5 godina sam od ovjesa mijenjao samo balans štangice na zadnjem swaybaru.

volio bi ja spustiti auto, puno bolje izgleda.. ali kao što sam već rekao, zasitio sam se i ne pada mi na pamet {#}

mene klepetanje, škripanje, cvrčanje i slični zvukovi u autu užasno iritiraju..

bilo bi fora ovako nešto nabaviti.

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.4.2014 9:53 (nine).
15 godina

Dao bi bubreg, lijevi, za air ride {#} ili gewinde {#} 

Mirno more nikad nije stvorilo dobrog mornara
16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Samo ne one šeme sve 4 za 1500kn s njuškala ROFL, jučer mi lik kojeg sam zvao za amortizere priča, da je stavio jedne takve, nakon 3500km zadnji da je odmah propišao. Čak ne prednji, zadnji. No-Name nekakav.

In the name of tragedy..
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

KW Clubsport. {#}

Frend ih ima na Cliu 197 i auto je fino spusten,a ugodan jako za voziti. 

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ne mora biti zabijen u pod, no moj je stvarno dosta nizak a opet s 30 mogu bez problema proc preko najodvratnijih lezecih tako da.

Dok god nemas hrpu lipova i tih gluposti, nema problema :D.

16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Nije baš zdravo, trebalo bi se doslovce na one najgore popeti i spustiti, pa nek ovaj iza tebe dobije slom živaca, tko ga *ebe. To je smrt za podvozje. Kad se samo sjetim onih poprečnih brutalaca na par mjesta u ZG, muka mi je.

Ništa manje odvratni, i ove puževe kućice..ne pomaže po sredini između dva, ne pomaže ni preko jednog osim sa 10km/h..

Čuo sam čak od mehaničara da je dobro pri prelasku tako gadnijih ležećih držati stisnuto kvačilo, sad ne znam zašto, Bog te pitaj..zvuči mi ko hokus pokus, neko vračanje..čemu sad pak to..{#}

In the name of tragedy..
18 godina
Auti - ultimativna tema

Pričam sa frendom neki dan o registraciji i on meni tvrdi da ja auto mogu bilo gdje regati na bilo koju registracijsku oznaku (ZG, DA, KR, DU...), tj mogu gdje god mi leasing kuća ima poslovnicu. Znači ja bi sada samo otišao do Daruvara i tamo ga regao po njihovim cjenama.

Malo mi to ne drži vodu pošto nemam tamo ni boraviše, prebivalište, a ni prijavljeni neki obrt. Po tome bi svatko iz ZG-a otišao do Daruvara i uzeo njihovu regu...

Koliko u tome ima (ne)istine?

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
18 godina
Pero Dinamit kaže...

Pričam sa frendom neki dan o registraciji i on meni tvrdi da ja auto mogu bilo gdje regati na bilo koju registracijsku oznaku (ZG, DA, KR, DU...), tj mogu gdje god mi leasing kuća ima poslovnicu. Znači ja bi sada samo otišao do Daruvara i tamo ga regao po njihovim cjenama.

Malo mi to ne drži vodu pošto nemam tamo ni boraviše, prebivalište, a ni prijavljeni neki obrt. Po tome bi svatko iz ZG-a otišao do Daruvara i uzeo njihovu regu...

Gdje si izgubio ono "leasing kuća"?

14 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Pošto je kod kupovine auta na leasing, leasing kuća vlasnik auta sve dok se ne otplati i ako ima podružnicu u nekom gradu, konkretno Daruvaru (a svi ih imaju tam{#}) onda ti možeš vozit auto na daruvarske tablice, a živiš i prijavljen si u Zagrebu.

18 godina
Auti - ultimativna tema

Koji je to bezobrazluk. Koja je razlika kad regam auto tam ili u zagorju? osim cjene, mislim wtf {#}

Ride or die, remember?
18 godina
Lord_Marko kaže...

Koji je to bezobrazluk. Koja je razlika kad regam auto tam ili u zagorju? osim cjene, mislim wtf {#}

Pa to je jedina bitna razlika. {#}

14 godina
neaktivan
Lord_Marko kaže...

Manja cijena je jedina razlika{#} Zagreb i Krapina recimo spadaju u 9. zonu, tj najrizičniju zonu i osiguranje ja najskuplje u HR, dok je Daruvar zona 3. koja je najjeftinija.

18 godina
Old Iggy kaže...
Pero Dinamit kaže...

Gdje si izgubio ono "leasing kuća"?

Tam negdje u prvom redu...

lolipopmen kaže...

Pošto je kod kupovine auta na leasing, leasing kuća vlasnik auta sve dok se ne otplati i ako ima podružnicu u nekom gradu, konkretno Daruvaru (a svi ih imaju tam{#}) onda ti možeš vozit auto na daruvarske tablice, a živiš i prijavljen si u Zagrebu.

Znači nema veze što ja nemam ništa sa DA, dođem sa punomoći koju mi daju u leasing kući i normalno ga regam sa njihovima (DA) tablicama?

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
15 godina
Lord_Marko kaže...

Razlika je u broju automobila na tom području. Više automobila znaći veća mogućnost nesreće. Zato ti ZG i KR tablice imaju najskuplju cijenu osiguranja, a DA najmanju. 

Mirno more nikad nije stvorilo dobrog mornara
16 godina
neaktivan
nine kaže...

hihihi ... ma meni je još više išlo na živce kaj sam selene mijenjao valjda svakih 3 mjeseca, pa onda svaki put na špur, pa auto stalno zvekeće i sve se trese, pa još na sve to dizel {#}

@nine, baš sam se tebe danas sjetio, hodam ulicom i naletim na crnu fleku na cesti i odma se sjetim tdi-a dizel-a i crnih oblaka...  znam da dizli obično čađe i dime, al da farbaju ceste, e to mi je novo {#}{#}

17 godina
Pero Dinamit kaže...

Naravno da možeš, jer je vlasnik automobila leasing kuća a ne ti, s toga gdje god ta leasing kuća ima podružnicu možeš prijavit vozilo na tu podružnicu i regat ga tamo.

lolipopmen kaže...
Lord_Marko kaže...

Manja cijena je jedina razlika{#} Zagreb i Krapina recimo spadaju u 9. zonu, tj najrizičniju zonu i osiguranje ja najskuplje u HR, dok je Daruvar zona 3. koja je najjeftinija.

Sedam zona postoji, a ne devet, taj večernjakov članak gdje si ti vidio postojanje famoznih 1. i 2. zone koje ne postoje nit ima smisla, niti logike, niti je točan. Kako bi nešto treće bilo najjeftinije :D

Inače kad napraviš policu AO, kod većine osiguranja, lijepo ti piše u zagradi oznaka zone rizika kojoj vozilo pripada, i uredno je od 1 do 7, nikakva osma i deveta ne postoje, niti se kreće od treće.

U biti to je tako bilo do 29.3., od tada su, za sad samo u EH i Jadranskom na snazi novi uvjeti ao, gdje je zona rizika izbačena iz te 'priče' kao takva, te je hrvatska podijeljena na regije po zemljopisnoj pripadnosti, no to ne utječe na cijenu. Sada je mjerodavan vlasnik vozila, njegova povijest šteta, starosna dob (uvedene su skupine mladih vozača - 16-24g, te nešto između za vozače od 25-29g), dužina posjedovanja vozačke dozvole, po prvi put u hr se vodi evidencija prijeđenih kilometara godišnje sa vozilom, boja vozila, marka vozila također utječe na cijenu, te adresa stanovanja, ali niti približno kontekstu u kojem je bila do sada. Sada se svi ti podaci unose i cijena se izračunava personalizirano prema vlasniku i korisnicima automobila u slučaju da ih je više, točno prema višegodišnjim tržišnim istraživanjima i statističkim praćenjima broja prometnih nesreća u svakom gradu i općini zasebno, te koliko je koja marka, model, itd. vozila sudjelovala u broju nesreća tog grada ili općine u svakom rangu podjele po kilowatima zasebno. Primjera radi, osiguranje za grad Novsku, u klasi od 88-110kW, audi je najskuplji za osigurati jer je najviše prometnih u tom rasponu kW u tom gradu napravljeno tom markom, dok da je recimo isti vlasnik u posjedu npr citroena potpuno jednake snage,boje, starosti i prijeđenih kilometara, platio bi istu policu 100kn manje. (Da ne shvatite cijelu priču krivo, radi se o razlici u cijeni od 30 cca 150kn, ovisno o ukupnoj cijeni police). Znači uzeti su svi mogući parametri iz svih dostupnih statistika iz mup-a, huo-a, zavoda za statistiku, te je to sve objedinjeno u jednu bazu. Ne možete doći u osiguranje sada i reći 'e ja nisam nikad imao prometnu i imam kod vas police već 10g', kad se sada sve jasno vidi crno na bijelom.

Poanta cijelog objašnjenja je, da više nije bitna reg. oznaka, nego se nagrađuju vozači bez prometnih nesreća izazvanih, vozači s više vozačkog staža, klijenti koji su odani svom osiguratelju i tako to. No također su napravljeni i određeni ustupci tj olakšice i za one 'nečiste' vozače, jer su malusni stupnjevi smanjeni na minimum, samo su 2 sada, za razliku od prije, kada ih je bilo osam.

quickr kaže...
Lord_Marko kaže...

Razlika je u broju automobila na tom području. Više automobila znaći veća mogućnost nesreće. Zato ti ZG i KR tablice imaju najskuplju cijenu osiguranja, a DA najmanju. 

Ne u broju automobila, nego u postotku broja prometnih nezgoda na broj vozila (kažem vozila, jer u priču ulaze i kamioni, autobusi, traktori, mopedi, motocikli, radni strojevi...).

Samo to je sve utemeljeno na podacima od prije rata, koji su poprilično zastarili i dosadašnja temeljenja zona rizika na tim podacima nemaju veze s vezom niti ikakve logike.

Zato se očekuje uskori prelazak i ostalih osiguratelja na isti princip funkcioniranja kao gore spomenuti dvojac (inače ti novi uvjeti su kompletna kopija 17 godišnjeg rada austrijske krovne osigurateljske organizacije, oni su prije par godina to usvojili, nakon te višegodišnje prilagodbe i razrade istih, tako da vidite da naši znaju prekopirati i vrlo pozitivne i dobre stvari od neke druge države, a ne samo poreze, kazne i sl peezdarije).

16 godina
Auti - ultimativna tema

.

18 godina
neaktivan
RuskeGTT kaže...

.

Haha, od 0:12 do 0:28. {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.4.2014 0:15 (Penryn).
14 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Koja zakon stvar...samo da dode do sirih masa {#}

18 godina
Auti - ultimativna tema

Peugeot RCZ R 1.6l 270HP FWD o.O 

turbina veca od motora {#}

Ride or die, remember?
12 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Deda vozi taksi već 40 godina,i jutros dobijem pismo od njega,a unutra kazna za brzu vožnju,i tako ja čitam kad ono piše da je vozio 5km/h iznad ograničenja hahahah yebemti i njemačku....

Naspi nam po rakiju i nazdravi za kraj tehnoloski visak danas slavi 1 maj /////Jelena Rozga nema mozga i pjeva ko konj
13 godina
kivic15 kaže...

Deda vozi taksi već 40 godina,i jutros dobijem pismo od njega,a unutra kazna za brzu vožnju,i tako ja čitam kad ono piše da je vozio 5km/h iznad ograničenja hahahah yebemti i njemačku....

40 godina vozi i ne zna ograničenja.

12 godina
neaktivan
kivic15 kaže...

Ah čuj, dali ga je ulovio radar ili policajac? 

Ako hoće mogu ti naplatiti kaznu i za 1 km/h...
A ako je bio policajac 100% nije bio dobre volje i naplatio mu kaznu.

LP!
:) 

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)
12 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

kamera,ima i slika xD ali zamisli,5km/h {#} tu vjerojatno blica kamera 0-24 xD

Naspi nam po rakiju i nazdravi za kraj tehnoloski visak danas slavi 1 maj /////Jelena Rozga nema mozga i pjeva ko konj
16 godina

I kaj je točno problem?

To kaj se poštuju zakoni i odredbe pa se postupa prema njima?

12 godina
neaktivan
mystik kaže...

I kaj je točno problem?

problem je upravo taj što je vjerovatno nama nepojmljivo da kod njih dobijaš kaznu za 5km/h više,dok kod nas umjesto 50 voziš 100 i eventualno dobiješ nagradu ''ponos hrvatske'' xD

13 godina
kivic15 kaže...
mystik kaže...

I kaj je točno problem?

problem je upravo taj što je vjerovatno nama nepojmljivo da kod njih dobijaš kaznu za 5km/h više,dok kod nas umjesto 50 voziš 100 i eventualno dobiješ nagradu ''ponos hrvatske'' xD

De nemoj tako pa 2 km od moje kuće kamera na ograničenju 50 slika sve preko 55. 

A opet idioti, i moj stari s njima, budu uhvaćeni. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice